Konflikträdd

Jag är konflikträdd. Känner mig obekväm när det plötsligt blir svart och vitt. När min fru konfronterar mig med vardagens bekymmer, typ ”vi pratar inte längre, du sitter uppe och jag går och lägger mig”, så har hon ju rätt. Vad hon inte vet är att jag behöver den stunden för att bearbeta min mentala börda av att ha skulder på 6 miljoner som hon inte vet om. Så vad hon än drar upp, säger in inre röst; ”so what, jag har 6 miljoner i skulder som du inte vet om och som är förödande för vår familj och jag har ingen plan för att fixa det.” För henne är det stora, viktiga frågor som hon lyfter. För mig är det relativa oväsentligheter. Jag älskar henne och det borde räcka. Jag har aldrig haft några negativa tankar om henne, eller sagt (för att ta ett exempel); ”du borde verkligen…”, eller ”varför gör du inte så här…”. Jag gillar henne rakt av. Hon skulle kunna hjula genom stan naken, sno en buss och rösta på Jimmy Åkessson, hon hade fortfarande varit min gudinna.

Neil Young sjöng om ”Heart of Gold”. När jag var tonåring var det en självklarhet att min framtida fru skulle ha just det. Vad jag ville ha var en lycklig tillvaro utan konflikter. Kåt, glad och tacksam helt enkelt. Jag har inte ändrat mig, så det betyder att min mentala status är 13 år.

Men nu är livet inte så enkelt. Min fru har ett sjätte sinne. Hon vet att jag döljer något för henne. Och därför skickar hon upp små Konfliktballonger för att se om hon prickar rätt. Lite som sänka fartyg. Och hon började komma otäckt nära.

Så istället för att erkänna min absurda livssituation, har vi nu flyttat isär. Jag kunde inte berätta. Jag kunde inte ta konflikten. Vilken skam.

Så min patetiska plan är att lösa mina skulder som genom ett mirakel för att sedan berätta för min fru varför jag betedde mig så märkligt och sen kan vi leva lyckliga i alla våra dagar. Utan konflikter. Och hon kommer för alltid att vara kåt, glad och tacksam. Och jag kommer för alltid vara 13 år och i bakgrunden hörs Heart of Gold med Neil Young.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s