1095 dagar

Om 1095 dagar är jag antingen skuldfri eller död. Låter det obehagligt? Låt mig förklara.

Jag är 55 år, nationalekonom med ett års extra studier i London, en duktig säljare och när jag pluggade på universitet hade jag lite sparade pengar i aktier. Jag har sommarjobbat varje år sen högstadiet; Delat ut tidningar, klippt gräsmattor, jobbat på bank och t o m haft några mindre spännande veckor på Skatteverket. En lovande början? Tillåt  mig småle.

Idag har jag skulder på 6 miljoner kronor. In blanco. Det betyder att det inte finns några tillgångar som balanserar skulderna. Nada. Bara en stor skuld.

Hur blev det så här fel? Ska jag punkta upp det ser det ut så här;

  1. Jag har gjort av med mer pengar än jag tjänat.
  2. Min överpositiva hjärna har utgått från att jag alltid kommer att tjäna mer och mer pengar.
  3. Det har varit för enkelt att få krediter.

Så den här bloggen har två syften. Dels vill jag bara skriva av mig. Jag har så mycket energi som jag behöver ventilera. Dels måste jag fixa det här. Min förhoppning är att den här bloggen ska dra in 6 miljoner under 1095 dagar. Jag vet att det är helt orealistiskt, men läs punkten 2 ovan igen.

Välkommen till min blogg! Ja, du får gärna skänka en slant. Jag är som en romer utanför ICA-butiken, fast inomhus och mätt, och det enda jag ger i gengäld är min historia. Jag hoppas att jag då och då kan beröra dig eller t o m få dig att ta de steg som behövs för att förändra din situation.

Jag är gift och har många barn. Familjen är det absolut viktigaste för mig. Jag vill egentligen vara en Bonus Pater Familias (den goda familjefadern), men har fullständigt misslyckats med det. Just nu är jag istället en tickande skuldbomb. För att skapa en chans att lösa det, är jag numera en ekonomisk flykting från min familj. Jag är särbo. Inte för att jag inte älskar min fru, men för att vi tillsammans är ett ekonomiskt Tjernobyl.

Om 1095 dagar är jag antingen skuldfri eller död. Läs min blogg och var med på resan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s